ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Παμμακεδονικές Ενώσεις και Σύλλογοι Μακεδόνων....λένε «όχι» στη σύνθετη ονομασία και ζητούν δημοψήφισμα

«Διαφωνούμε εντόνως με τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης...» αναφέρεται στην ανακοίνωση - Πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση υπογραφών μέσω διαδικτύου
Να μην περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και η όποια πιθανή απόφαση να τεθεί σε δημοψήφισμα, ζητούν οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Αφρικής και Ευρώπης καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που το μεσημέρι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας διεξοδικά τις θέσεις τους.
 «Διαφωνούμε εντόνως με τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματεύεται με τα Σκόπια την σύνθετη ονομασία, που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» και με όσα κράτη ή διεθνείς φορείς προωθούν αυτή τη λύση» επεσήμανε η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων κυρία Νίνα Γκατζούλη, ζητώντας να πάρει θέση ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα για ην απόφαση που πιθανώς θα καταλήξουν Αθήνα και Σκόπια.
 «Δεδομένου πως τα κόμματα προεκλογικώς δεν δεσμεύτηκαν για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πριν επισφραγιστεί οποιαδήποτε συμφωνία με τη γειτονική χώρα ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε ο ελληνικός λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα ονόματος της γειτονικής χώρας» δήλωσε η κυρία Γκατζούλη.
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Γεώργιος Τάτσιος, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να αποτραπεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Στις πρωτοβουλίες αυτές εντάσσεται η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών με moto «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» -μέσω της σελίδας onomasia.gr- τα ψηφίσματα δήμων, Π.Ε.Δ. και Κ.Ε.Δ.Ε., το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 21/1/2018 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πρωτεύουσες νομών της Βόρειας Ελλάδας. «Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, με τη βεβαιότητα πως τίποτα δεν έχει χαθεί και πως η κυβέρνηση θα αντιληφθεί τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήων για το θέμα της ονομασίας, όπως εξάλλου αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις» σχολίασε ο κ.Τατσιος.
 Εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων, του International Hellenic Association και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να έχουν επαφές με μέλη της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις τους.
 Ήδη συναντήθηκαν με τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ.Βασίλη Λεβέντη.
Αίτημα για συνάντηση κατατέθηκε επίσης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά που έως στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί.
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αιτήματος για συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου