ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δημοτικές Εργασίες.....στην Ανδρομάχη

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
28-07-2017
 Δήμος Κατερίνης: επιστρώσεις πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό της Ανδρομάχης
 Σάββας Χιονίδης: «Το έργο αποτελεί σημαντική παρέμβαση για την περιοχή και έρχεται να βελτιώσει τους τομείς εκείνους που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ εντάσσεται στις συστηματικές ενέργειές μας που συνδέονται όχι με μία αποσπασματική προσέγγιση, αλλά με μία ολιστικού τύπου παρέμβαση στο δημόσιο χώρο»

 Στη φάση της υλοποίησης εισέρχονται οι παρεμβάσεις, που αφορούν επιστρώσεις πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμό πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό της Ανδρομάχης.
 Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και μεταξύ άλλων εστιάζονται στην τοποθέτηση κυβόλιθων στα πεζοδρόμια της οδού Παπανδρέου, του συγκεκριμένου Οικισμού.
Ειδικότερα, οι κυβόλιθοι θα τοποθετηθούν σε σημεία που ήδη έχουν διαμορφωθεί με την τοποθέτηση κρασπέδων, ενώ σε ορισμένα σημεία έχει κατασκευασθεί και στρώση σκυροδέματος.
 Παράλληλα, όπου δεν υφίσταται σκυρόδεμα προγραμματίζεται κατασκευή εξομαλυντικών στρώσεων με σκυρόδεμα - οπλισμένο με δομικό πλέγμα .
 Επιπλέον, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου λόγω ελλιπούς φωτισμού, προβλέπεται η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων σε δύο κοινόχρηστους χώρους (χώροι πρασίνου), της Ανδρομάχης.
 Τέλος, προγραμματίζεται η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων. «Το έργο αποτελεί σημαντική παρέμβαση για την περιοχή και έρχεται να βελτιώσει τους τομείς εκείνους που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ εντάσσεται στις συστηματικές ενέργειές μας που συνδέονται όχι με μία αποσπασματική προσέγγιση, αλλά με μία ολιστικού τύπου παρέμβαση στο δημόσιο χώρο» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Όπως τονίζει από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος: «Πέραν της αισθητικής ανάδειξης της περιοχής, της αναβάθμισης του υπό διαμόρφωση χώρου, οι παρεμβάσεις διευκολύνουν αισθητά και την κίνηση των πεζών στον οικισμό».
Το έργο προϋπολογισμού 54.570,74 € με Φ.Π.Α χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου