ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Παράταση...επιταγών

Λόγω του μεγάλου όγκου των συναλλαγών που έχει συσσωρευθεί το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να προβεί σε παράταση των επιταγών έως τις 30 Σεπτεμβρίου.Έτσι, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορεί να γίνει η εξόφληση των επιταγών με ημερομηνίες λήξης από 30 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, μετά από την σχετική ανακοίνωση την οποία θα κάνει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δημοσιευτεί πιθανότατα σήμερα στο φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως θα δίδει διορία δύο μηνών για τακτοποίηση των επιταγών.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες ανέφεραν πως αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ήθελε να δώσει παράταση δύο εβδομάδων, αλλά επειδή έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος συναλλαγών, στο οικονομικό επιτελείο έχουν πειστεί να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος για την πληρωμή τους, προκειμένου να μην μπουν στον «Τειρεσία» οι επιχειρήσεις.
Λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιταγών που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις, έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30/6 έως 30/7.
Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών.
Όπως όλα δείχνουν, τελικώς θα δοθεί η αναγκαία περίοδο χάριτος στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μην μπαίνουν στον «Τειρεσία», προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι η αγορά να βρει και πάλι τον βηματισμό της.

Το είδαμε: http://ipop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου