ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αποχή...απο το κάλπικο Δημοψήφισμα

«Το Δημοψήφισμα προτείνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου ο ελληνικός λαός, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διαρκούν από την 20/02/2015 έως σήμερα εντατικά σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Eνωσης και της Ευρωζώνης, να πάρει θέση για το περιεχόμενο της πρότασης των ως άνω τριών θεσμών και να εξουσιοδοτήσει την Κυβέρνησή του στους περαιτέρω χειρισμούς της κρίσιμης εθνικής υπόθεσης.
Κατά συνέπεια, το Δημοψήφισμα εντάσσεται στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της συμφωνίας και ο λαός καλείται από την Κυβέρνηση να έχει τον πρώτο λόγο για τη συμφωνία αυτή».

Αυτό αναφέρει η δεύτερη παράγραφος της απόφασης της Βουλής για το...

δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (62Α/28.6.2015), με την υπογραφή της προέδρου της Βουλής.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δε ζητά απλώς καταψήφιση του Μνημόνιου της τρόικας. Ζητά λευκή επιταγή για να προωθήσει το δικό της Μνημόνιο.

Μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη, οι αφελείς (ή κουτοπόνηροι), που καλούν την εργατική τάξη να ψηφίσει «ΟΧΙ», προσθέτοντας διάφορες αντι-ΕΕ, αντιιμπεριαλιστικές, αντικαπιταλιστικές σάλτσες, λέγοντας πως το «ΟΧΙ» δεν σημαίνει ταυτόχρονα «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν δύο επιλογές:

- ‘Η να ανασκευάσουν τη θέση τους, καλώντας το λαό να απόσχει απ’ αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα

- ‘Η ν΄αφήσουν τις σάλτσες και να πουν ανοιχτά ότι καλούν τον ελληνικό λαό να συμπαραταχθεί με τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εξουσιοδοτώντας την εν λευκώ να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, βάσει του Μνημόνιου που αυτή έχει προτείνει.

Η απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα, που πάρθηκε με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, αποτελεί μνημείο υποκρισίας, πολιτικού αμοραλισμού και αυταρχισμού.

Το δημοψήφισμα γίνεται, λένε, για να ενημερωθεί αναλυτικά ο ελληνικός λαός για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διαρκούν από τις 20 Φλεβάρη. Για ποια ενημέρωση έχουν το θράσος να μιλούν, όταν η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τις δικές της προτάσεις; Μόλις σήμερα είδαμε στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιεύεται ανεπίσημα η πρόταση που κατέθεσε στην τρόικα η συγκυβέρνηση, με την υπογραφή του Τσίπρα, στις 22 Ιούνη.

Πρόκειται για μια εφιαλτική πρόταση, για ένα μνημόνιο-γέφυρα (μέχρι να υπογραφεί το τρίτο Μνημόνιο), με τα περιβόητα μέτρα των 8 δισ. (αναλυτικά για το περιεχόμενο αυτών των μέτρων γράφουμε στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί – δείτε και εδώ).

Ομως, αυτή η εφιαλτική μνημονιακή πρόταση της συγκυβέρνησης έχει γίνει εφιαλτικότερη, διότι υπέστη συνεχείς προσαρμογές την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιούνη. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά δηλώθηκε επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών της συγκυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Πέμπτης 25 Ιούνη: «Το Εurogroup είχε δύο κείμενα, των θεσμών και το ελληνικό, το οποίο ήταν προσαρμογή της τελευταίας εκδοχής των θεσμών που πήραμε αργά χθες το βράδυ. Εγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα (…)Οπότε συμφωνήσαμε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με στόχο τη σύγκλιση τόσο μεταξύ των κειμένων όσο και γενικότερα στο Eurogroup».

Για ποια ενημέρωση του ελληνικού λαού μιλούν οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης, όταν οι ίδιοι τον κρατούν στο σκοτάδι εδώ και τέσσερις μήνες και δεν αποκαλύπτουν ούτε και τώρα το τελικό κείμενο του δικού τους Μνημόνιου;

Από που αντλούν το θράσος να λένε ότι ο λαός θα έχει τον πρώτο λόγο, όταν με απίστευτο αυταρχισμό του ζητούν να ψηφίσει «ΟΧΙ», ερμηνεύοντας αυτό το «όχι» ως εξουσιοδότηση στους ίδιους να προωθήσουν το δικό τους Μνημόνιο, το οποίο ο λαός δεν γνωρίζει;

Στο δημοψήφισμα δεν αντιπαρατίθενται το Μνημόνιο με το αντι-Μνημόνιο. Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται είτε να υπερψηφίσει το Μνημόνιο της τρόικας, όπως τον καλούν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο εσμός των ξενόδουλων αστικών ΜΜΕ, είτε να υπερψηφίσει το Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, που επί της ουσίας δε διαφέρει απ’ αυτό της τρόικας (ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα).

Αρκεί να αναφέρουμε μια μόνο πτυχή του Μνημόνιου της συγκυβέρνησης, πουσυμφωνεί απόλυτα με το Μνημόνιο της τρόικας: το Ασφαλιστικό.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

- Αποδέχεται τους αντιασφαλιστικούς νόμους της περιόδου 2010-2012!

- Δεσμεύεται να τους συμπληρώσει, μετατρέποντας το ασφαλιστικό σύστημα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό!

- Τα πρώτα μέτρα του Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι η μείωση συντάξεων (με το κόλπο της αύξησης των εισφορών) και η κατάργηση της πρόωρης.

- Αυτά τα αντιασφαλιστικά μέτρα θα είναι χάδι μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν!

Ιδού η απόδειξη, όπως ακριβώς γράφεται στο κείμενο της κυβερνητικής πρότασης:

«Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012 βελτίωσαν εν μέρει τη σταθερότητα του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο προηγουμένως ήταν αποσπασματικό και δαπανηρό και μετέφερε βάρη αστάθειας στις μελλοντικές γενιές. Ομως παραπέρα, απαιτούνται πολύ περισσότερα φιλόδοξα και θαρραλέα βήματα για να συμπληρωθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις του συστήματος, που προκλήθηκαν από μια οικονομική κρίση όπου οι εισφορές μειώθηκαν λόγω της υψηλής ανεργίας, ενώ δημιουργήθηκαν πιέσεις στις δαπάνες καθώς πολλοί πολίτες επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Για ν’ αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, οι αρχές δεσμεύονται να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις σε δυο φάσεις.

»Για να συμπληρωθεί το πακέτο, οι αρχές θα περάσουν στη δεύτερη φάση περαιτέρω νομοθετικές μεταρρυθμίσεις με στόχο να εγκαθιδρύσουν τον Οκτώβρη του 2015 έναν στενότερο δεσμό μεταξύ των εισφορών και των παροχών στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης και της ενοποίησης των ξεχωριστών ταμείων. Στο σχεδιασμό αυτών των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι το βάρος της προσαρμογής θα είναι δίκαιο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα προστατευθούν τα πιο ευπαθή νοικοκυριά, ενώ θα αποφευχθούν αδικαιολόγητα βάρη στις μελλοντικές γενιές και ότι θα υπάρχει ένας καθαρός δεσμός ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές, έτσι που να ενθαρρύνεται η δηλωμένη εργασία και μακρύτεροι εργασιακοί βίοι. Γι’ αυτό το σκοπό, οι αρχές σχεδιάζοντας με βάση μια αναλογιστική μελέτη και σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Γήρανσης της ΕΕ, θα νομοθετήσουν: (i) ειδικά σχέδια και παραμετρικές βελτιώσεις για να εγκαθιδρύσουν ένα στενό δεσμό ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές, (ii) επέκταση και εκσυγχρονισμό της βάσης εισφορών και παροχών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους… (iii) αναθεώρηση και εκλογίκευση όλων των διαφορετικών συστημάτων βασικών, εγγυημένων εισφορών… Αυτά θα γίνουν μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και με πλήρη συμφωνία των θεσμών».

Οποιοι πάνε στις κάλπες-παγίδα και ψηφίσουν «ΟΧΙ» να έχουν υπόψη τους ότιεξουσιοδοτούν τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να συμφωνήσει με την τρόικα πάνω στο σχέδιο αυτής της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Και όχι μόνο. Θα εξουσιοδοτήσουν τη συγκυβέρνηση να τους βάλει το 2015 και το 2016 επιπλέον ΦΠΑ 2,04 δισ.ευρώ. Να μειώσει κατά 1%-2% τις κύριες και κατά 5%-6% τις επικουρικές συντάξεις και να καταργήσει την πρόωρη συνταξιοδότηση. Να τους βάλει (αμετάβλητο) το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ ΤΟ 2015 και το 2016 (και βλέπουμε για τα επόμενα χρόνια). Να μετατρέψει σε μόνιμο χαράτσι την «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης». Να πετάξει στα σκουπίδια όλα όσα έταζε προεκλογικά.

Οποιος δε θέλει να διαλέξει ανάμεσα στο Μνημόνιο της τρόικας και στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης, που στα βασικά σημεία τους ταυτίζονται, όποιος δε θέλει το επόμενο Μνημόνιο να υπογραφεί και με τη δική του εξουσιοδότηση, δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από την ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα.

- Οχι στους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών γκάνγκστερ.

- Οχι λευκή επιταγή στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

- Οχι σε όλα τα Μνημόνια, τρόικας και συγκυβέρνησης.

- Αγώνας για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

- Αποχή από το κάλπικο δημοψήφισμα.

Το είδαμε: http://www.eksegersi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου