ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έξι αρώματα που βελτιώνουν την υγεία σας

aromata1.medium.jpg
Η δύναμη της όσφρησης μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά. Δείτε παρακάτω 6 αρώματα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας.
Μέντα
Ένα από τα πιο ενεργειακά αρώματα είναι η τέλεια θεραπεία του πεπτικού, μειώνει τη ναυτία, τη δυσπεψία και το φούσκωμα. Επίσης είναι καλή για το άσθμα και τη βρογχίτιδα: προσθέστε αιθέριο έλαιο μέντας σε ζεστό νερό και εισπνεύστε τους υδρατμούς.
Τριαντάφυλλο
Κάνοντας μασάζ με ροδέλαιο θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται σε καλλυντικά σκευάσματα και μειώνει την ερυθρότητα ενώ βελτιώνει το ξηρό δέρμα.
Λεβάντα
Η λεβάντα χρησιμοποιείται ευρέως σε σαπούνια, έλαια μπάνιου και απορρυπαντικά. Το ήρεμο, χαλαρωτικό της άρωμα είναι το τέλειο αγχολυτικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά της λεβάντας μπορεί ακόμη και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Κάντε μασάζ ρίχνοντας μια σταγόνα λάδι λεβάντας στα ζυγωματικά και το τριχωτό της κεφαλής  για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο. Επιπλέον, η λεβάντα είναι αντισηπτική και αντι-φλεγμονώδη, ιδανική για τσιμπήματα εντόμων και εξανθήματα.
Tea tree
Είναι ένα ολόκληρο κουτί πρώτων βοηθειών σε ένα μπουκάλι. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό ενάντια σε μύκητες, βακτήρια και ιούς. Προστίθεται σε σαπούνια, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, απολυμαντικά. Συχνά χρησιμοποιείται για μυκητισιάσεις ποδιών. Το αιθέριο έλαιό του είναι ικανό να αυξήσει την κυτταρική ανάπτυξη σε κατεστραμμένο ιστό, έτσι το κάνει ιδανικό για τη θεραπεία ήπιων εγκαυμάτων, πληγών, ακόμα και ακμής.
Σανταλόξυλο
Το παλαιότερο άρωμα απ ‘όλα, χρησιμοποιείται για τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Η αγιουβερδική ιατρική χρησιμοποιεί σανταλόξυλο για να βοηθήσει τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις του δέρματος και των αναπνευστικών οδών αλλά και ως αφροδισιακό.
Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι ένα καταπραϋντικό βότανο για πεπτικά προβλήματα, πονοκεφάλους, αϋπνία, κολικούς και προβλήματα οδοντοφυΐας στα μωρά. Πιείτε το ως τσάι , ή προσθέστε μερικές σταγόνες στο μπάνιο για να χαλαρώσετε ή ρίξτε το σε ζεστή κομπρέσα για να θεραπεύσετε προβλήματα στα μάτια (κριθαράκι).
Το μυστικό
Μην πίνετε τα αιθέρια έλαια δεδομένου ότι μπορούν να είναι τοξικά και μην τα ρίχνετε απευθείας πάνω στο δέρμα σας αν δεν τα δοκιμάσετε πρώτα. Για μασάζ χρειάζονται μόνον 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 100 ml αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Για το μπάνιο – 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό είναι αρκετά.
Πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου