ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Εθνική Ομάδα Διαβήτη

diabetes-logo.medium.jpg
Δέκα καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές, αναλαμβάνουν μια διαφορετική «αποστολή», συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη.
Στο πλαίσιο της αποστολής «Διαβήτης», οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κώστας Γκατσιούδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Ανθή Καραγιάννη, Ανδρέας Ζήσιμος, Γιάννης Γεωργαλλής, Ανέστης Αναστασιάδης, Χριστόφορος Μερούσης και Γιώργος Σιάκκας, θα επισκεφθούν (ο καθένας ξεχωριστά) 10 σχολεία σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ρόδο, Καβάλα, Κρήτη (Ρέθυμνο), Σέρρες, Χίο, Αλεξανδρούπολη και Αθήνα όπου θα παραδώσουν αθλητικό εξοπλισμό στο σχολείο που θα επισκεφθούν και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της διάδοσης του μηνύματος για συστηματική άσκηση, η οποία αποτελεί λύση για την πρόληψη του Διαβήτη.
Στην αποστολή «Διαβήτης» οι μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, αναλαμβάνουν την αποστολή να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καλής υγείας, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι τέχνης και γνώσης, ενώ μαζί με τους αγαπημένους τους αθλητές, τα παιδιά αναλαμβάνουν να πολλαπλασιάσουν το μήνυμα σε ακόμα περισσότερα παιδιά, γονείς και οικείους, ώστε όλοι μαζί να «κερδίσουμε» τον Διαβήτη που αποτελεί μια αυξανόμενη παγκόσμια επιδημία με περίπου 1.200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 350.000.000 παγκοσμίως, με το 90% να υποφέρει από Διαβήτη Τύπου 2. Ο Διαβήτης Τύπου 2 είναι συχνότερος στις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς συνδέεται άμεσα με τον «δυτικό τρόπο ζωής» όπως την έλλειψη άσκησης, την καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.
Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ανακαλύπτω τους θησαυρούς της καλής υγείας. Άσκηση και υγιεινή διατροφή», σχεδιάστηκε από ομάδα εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην τέχνη, με την επιστημονική αρωγή της ΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πως η συστηματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνιση του Διαβήτη, ενώ με τις πληροφορίες που θα συλλέξουν, θα φιλοτεχνήσουν τον δικό τους υγιή ανθρώπινο οργανισμό.
Η εκστρατεία ενημέρωσης «Αποστολή ″Διαβήτης″: Είσαι μέρος της λύσης, γίνε μέλος της Ομάδας!» που τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN, παρουσιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) σε συνέντευξη Τύπου.
«Επιθυμία μας είναι να φτιάξουμε μια ’’Εθνική Ομάδα Διαβήτη’’ που να αφορά σε ολόκληρη την Ελλάδα και όλες τις ηλικίες, προάγοντας με δημιουργικό τρόπο την ανάγκη για σωστή διατροφή και άσκηση», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN, ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΕ Ιωάννης Ιωαννίδης, τόνισε πως «η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την σωστή διατροφή, καθώς και για την άσκηση, είναι ο βασικός πυλώνας πρόληψης του διαβήτη, καθώς και άλλων χρονίων νοσημάτων. Παράλληλα, η εμπέδωση γνώσεων που αφορούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχει πολλαπλά οφέλη στα παιδιά και στους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου