ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το άγχος θα αυξήσει την επόμενη 10ετία τον καρκίνο του μαστού

canc-656x410.jpg
Περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού αναμένεται να εμφανιστούν την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας και του άγχους.
«Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού θα έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε μία 10ετία. Κι αυτό λόγω του άγχους μέσα στο οποίο ζει η Ελληνίδα μάνα εξαιτίας των καταστάσεων που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» δηλώνει στην κάμερα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων η δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, επικ. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, γυναικολόγος–χειρουργός, μαστολόγος–ογκολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.
Καθώς ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας εύχεται σε όλες τις γυναίκες να είναι γερές. «Τις χρειάζεται η κοινωνία, αλλά είναι πολύτιμες και για το σπίτι τους. Γι αυτό θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Να μην τον βάζουν σε τελευταία μοίρα και να εξετάζονται κάθε χρόνο» λέει.
«Η Ελληνίδα δεν πρέπει να φοβάται τον γιατρό και τις εξετάσεις. Θα πρέπει να έχει στο μυαλό της ότι, αν πηγαίνει μία φορά το χρόνο στο γιατρό, δεν θα έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και εάν διαγνωστεί καρκίνος. Το τι θα κάνει, είναι θέμα ηλικίας και κληρονομικού ιστορικού. Ο μαστολόγος θα την καθοδηγήσει» σημειώνει.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια η στενοχώρια παίζει σημαντικό ρόλο στη νόσο. «Το πρώτο που πρέπει να κάνει, είναι να μην στεναχωριέται. Η στεναχώρια κάνει πολύ κακό στο μαστό. Το δεύτερο είναι να γεννά τα παιδιά της όσο πιο νωρίς μπορεί. Να μην παίρνει ορμόνες, να τρώει υγιεινά, να αποφεύγει τα λίπη, το αλκοόλ και να αθλείται» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου