ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρουμανία...η επόμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου;

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ -
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άνοιγμα στα Βαλκάνια επιχειρεί ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με συμπαραστάτη και αρωγό την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Επιλογή που αποσκοπεί στην τιμητική αναγνώριση των πολύχρονων και πολυποίκιλων σχέσεων αλλά και την επιβεβαίωση της αμοιβαίας συνεργασίας με τις περισσότερες των χωρών της χερσονήσου του Αίμου.
Υλοποιώντας την πρόταση της ιδιαίτερα δραστήριας προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελίας Λάμπρου-Ξυπτερά για την επιλογή της Ρουμανίας ως τιμώμενης χώρας του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος συνοδευμένος από την πρόεδρο της Ε.ΞΕ.Π. καθώς και από τα μέλη της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ζαφείρω Κουσιοπούλου και Περικλή Χατζηγιάννη, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015 το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Δρ. Μάρτιν Λαντισλάου Σάλαμον, υποβάλλοντας την σχετική πρόταση.
Προλογίζοντας τη συνάντηση η κ. Λάμπρου-Ξυπτερά αφού αναφέρθηκε στις τουριστικές υποδομές της Πιερίας και στη γεωφυσική δυναμική της περιοχής, είπε: «Οι Ρουμάνοι μας τιμούν πάνω από δεκαεπτά χρόνια απολαμβάνοντας την άριστη φιλοξενία μας, τις ανεξάντλητες δυνατότητες διασκέδασης αλλά και την πολυποικιλία των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων.
Οι Ρουμάνοι τουρίστες τελευταία καταλαμβάνουν τα 30% των επισκεπτών του Νομού μας. Ως Ε.ΞΕ.Π. συνεργαζόμαστε άριστα με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. και έτσι πρότεινα να επιλεχθεί εφόσον το επιθυμείτε και εσείς κύριε Πρόξενε, ως η τιμώμενη χώρα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.
Οι σχέσεις της περιοχής μας με τη Ρουμανία είναι και εμπορικές με πολλούς Πιεριείς να δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.
Με την υλοποίηση της πρότασης, θα μας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουμε την εκτίμηση και αγάπη μας προς τον Ρουμανικό Λαό, γεγονός που θα διαπιστώσετε την περίοδο και όχι μόνο των εκδηλώσεων.»
Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστου, ο οποίος επισήμανε: «Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά για την υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Είχα την τύχη να σας γνωρίσω περίπου δύο χρόνια πριν, σε επίσκεψή σας στην Πιερία.
Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιεί εδώ και σαράντα πέντε χρόνια το Φεστιβάλ Ολύμπου, που συγκαταλέγετε μεταξύ των κορυφαίων της χώρας μας, μάλιστα στη δεύτερη θέση μετά από αυτό της Επιδαύρου.
Οι εκδηλώσεις εξελίσσονται μόνο σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερικής γης, με το να παρελαύνουν κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, τα αξιολογότερα σχήματα από Ελλάδα και εξωτερικό.
Στοιχείο που επηρεάζει κατά επέκταση και την οικονομική ζωή του Νομού και της γύρω περιοχής.
Εδώ και οκτώ χρόνια καθιερώσαμε το θεσμό της τιμώμενης χώρας, με κριτήριο ότι μας συνδέει κάτι με την επιλεγμένη χώρα.
 Επιπρόσθετα μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε και γίνουμε γνώστες και κοινωνοί και άλλων πολιτισμών. Κύριε Σάλαμον, προσμένοντας στην θετική εξέλιξη της πρότασης μας, σας επιδίδω τον φάκελο με την ταυτότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου.»
Απαντώντας ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Δρ Μάρτιν Λαντισλάου Σάλαμον, τόνισε: «Σας ευχαριστώ και εγώ από την πλευρά μου για την τιμή που κάνατε στη χώρα μου.
Νοιώθω χαρά και ικανοποίηση από την εδώ επίσκεψή σας.
Πιστεύω ότι η Ρουμανία πλησιάζει την Ελλάδα στον πολιτισμό.
Με συγκίνηση διαπίστωσα την άριστη οργάνωση του Φεστιβάλ Ολύμπου. Θεωρώ ότι ο επαγγελματισμός και η παράδοση μαζί προσφέρουν πολλά.
 Προσωπικά υποστηρίζω την πρόταση και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την τελική της έγκριση από την Πρεσβεία και τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.
 Με τον ακόλουθο πολιτισμού της Πρεσβείας μας θα συνεργασθώ για την ευόδωση της συνεργασίας μας.
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε αυτή η συνύπαρξη να μείνει στην ιστορία.
Αναπολώ με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από την προ διετίας ξενάγηση και επίσκεψή μου με συναδέλφους διπλωμάτες στην Πιερία, με τον σπάνιο φυσικό και ιστορικό πλούτο.
Οι πληρέστατες τοποθετήσεις και εισηγήσεις σας, με κάλυψαν απόλυτα.»
Χρέη διερμηνέα εκτέλεσε η υπάλληλος του Προξενείου της Ρουμανίας Αντριάνα Γκρόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου