ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τα φωτοβολταϊκά τροφοδοτούν...τα κλιματιστικά μας τις μέρες του καύσωνα.

Οι ΑΠΕ και ειδικά τα φωτοβολταϊκά αποτελούν βασικό στυλοβάτη του εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας τις μέρες του καύσωνα καθώς κορυφώνουν την παραγωγή τους κατά τις μεσημεριανές ώρες αιχμής όταν τα ενεργοβόρα κλιματιστικά κυριολεκτικά “παίρνουν φωτιά”. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού που επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του energypress, η αιχμή χθες έφτασε στα 9674 MW, ενώ για σήμερα 30 Ιουλίου υπολογίζεται στα 9732 MW, πολύ κοντά δηλαδή στο όριο των 10.000MW.
Μεγάλο μέρος της ζήτησης κάλυψαν οι ΑΠΕ και ειδικά τα φωτοβολταϊκά με ισχύ που ξεπερνά τα 2000 Μεγαβάτ.
Το υπόλοιπο μέρος της ζήτησης κάλυψαν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε δυτική Μακεδονία, πλην Πτολεμαΐδας, Κομοτηνή, Λαύριο και Μεγαλόπολη.
Ωστόσο οι λιγνίτες δεν ήταν αρκετοί και χρειάστηκε η συμβολή των ιδιωτικών μονάδων φυσικού αερίου Ήρων (Τέρνα, Suez, QPI), ΕΝΘΕΣ και Θίσβη (Elpedison), Protergia (Μυτιληναίος) και Κόρινθος Power (Μυτιληναίος, MOH).
 Τέλος, οι εισαγωγές ενέργειας κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για transit εξαγωγές.
Να σημειωθεί τέλος ότι η οριακή τιμή του συστήματος, έχει “τσιμπήσει” με αποτέλεσμα η μέση ΟΤΣ να έχει ξεπεράσει χθες τα 60 ευρώ, ενώ για σήμερα υποχωρεί λίγο στα 58,873 ευρώ η μεγαβατώρα.

http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου