Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιάννης Λεκόπουλος

Φωνή που σε μαγνητίζει... Είναι πραγματικά από τις ελάχιστες φορές που ένιωσα μια ανατριχίλα να με διαπερνά στο άκουσμά του... Θέλησα λοιπόν να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μαζί σας...




Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Λεκόπουλος;

Ο Γιάννης Λεκόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε βοηθός ιατρικών - βιολογικών εργαστηρίων και ειδικός εφαρμογών διαιτητικής. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας, βυζαντινής, θεωρία μουσικής στο ωδείο Σαμαρά καθώς και μαθήματα σκηνικής παρουσίας. Από το 1999 ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά σε μπουάτ , σε διάφορες μουσικές σκηνές και συναυλίες.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού με την κ. Βίκυ Αλμαζίδου και παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού με την καθηγήτρια κ. Βαρβάρα Μαυρίδου έως και σήμερα. Το 2007 κερδίζει το  3ο Βραβείο στο φεστιβάλ ευρωπαϊκού τραγουδιού (pop-rock-jazz) «THE CROWN OF TURNOVGRAD» και ειδικό βραβείο δημοσιογράφων στο Βελίκο Τέρνοβο της Βουλγαρίας.

Έχει συνεργαστεί μέχρι στιγμής είτε δισκογραφικά είτε σε ζωντανές εμφανίσεις   με τους:  Μαρία Φαραντούρη, Λάκη Παππά, Γιώργο Ζωγράφο, Νότη Μαυρουδή,Πόπη Αστεριάδη, Γιώργο Σταυριανό, Bούλα Σαββίδη, Χρήστο Θηβαίο, Αρετή Κετιμέ, Λιζέτα Καλημέρη,  Δώρο Δημοσθένους, Σοφία Παπάζογλου,Γιώργο Σταυρακάκη,Μανώλη Χατζημανώλη,  Καλλιόπη Βέττα, Dilek Koç , Σοφία Εμφιετζή, Λήδα Χαλκιαδάκη, Γιώργο Δεσποτίδη, Παναγιώτη Καραδημήτρη, Χρυσόστομο Σταμούλη κ.α



Συμμετοχή στη δισκογραφία

• 2006 «CARTE POSTALE»- Νότης Μαυρουδής, Ηλίας Κατσούλης  (φωνητικά)
• 2007 «ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΓΕΙΑ» -Μάρθα Μεναχέμ 
• 2008 «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ» - Νίκος Πιτλόγλου
• 2008 «AΠ΄ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ,ΤΟ ΝΕΡΟ & ΤΟΝ ΑΕΡΑ» - Μιχάλης Ανδρονίκου
• 2009 «ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ,ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ» - Φώτης Λαζίδης
• 2009 «ΝΥΧΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ» - Συλλογή
• 2010 «ΣΑΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ» - Σταμάτης Χατζηευσταθίου  (φωνητικά)
• 2010 «ΑΠΟΨΕ» - Σοφία Νάτσιου
• 2010 «ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ» - Χάρις Τσεκούρα   (φωνητικά)
• 2011 «ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗ ΒΡΥΣΗ» - Θωμάς Σιώμος  (φωνητικά)
• 2014 «PORTO TABASCO» - The Blue Poet
• 2014 «ΦΥΓΗ» - Γιώργος Καγιαλίκος
• 2015 «ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ Η ΣΙΩΠΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ»- Soul Destiny



Έχει εμφανιστεί σε γνωστούς χώρους  ανά την Ελλάδα όπως : ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΙΑΝΟΣ, ΑΙΓΛΗ-ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ , ΠΛΑΤΩ,  ΒΑΡΔΙΑ ,  ΣΑΡΑΪ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΜΥΛΟΣ CLUB,  CAFE- AMERICAIN,  ΑΕΡΙΚΟ,  ΔΙΑΥΛΟΣ,  CAFE-ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ, ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΠΥΡΗΝΑΣ,  CAFÉ-BAR ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,  ΜΠΟΥΑΤ –ΜΕΛΩΔΙΑ, ερμηνεύοντας  τραγούδια συνθετών όπως: Μ.Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη, Γ.Μαρκόπουλου, Στ.Ξαρχάκου, Μ.Πλέσσα, Γ.Σπανού, Θ.Μικρούτσικου, Δ.Σαββόπουλου, Ν.Μαυρουδή, Δ.Μούτση, Γ.Γλέζου, Χρ.Λεοντή, Στ.Κραουνάκη, Δ.Παπαδημητρίου, Γ.Ανδρέου, Σ.Μάλαμα, Ν.Ξυδάκη,Γ.Καζαντζή, Xρ.Νικολόπουλου Β.Τσιτσάνη, Α.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, κ.α.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου