ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πανελλαδική Διαμαρτυρία στους Σταθμούς Διοδίων

Σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας πρόκειται να προχωρήσουν την Κυριακή των Β
αΐων 5 Απριλίου και την Κυριακή 19 Απριλίου οι Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων σε όλη τη χώρα. 
Στα άμεσα αιτήματα των Επιτροπών περιλαμβάνονται η απόσυρση της Αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων, η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα-Βορίδη, η αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια, η κατάργηση του 20πλάσιου, η άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και η μη λειτουργία τους, το άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και η διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Η συνάντηση των Επιτροπών έγινε το περασμένο Σάββατο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης μίλησε μεταξύ άλλων και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, που έθεσε το ζήτημα της αναλογικής χρέωσης στην Αττική Οδό υπογραμμίζοντας ότι η περιφέρεια Αττικής δεν σκοπεύει να υποχωρήσει.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με ψήφισμά του στις 11 Δεκεμβρίου 2014 συνηγόρησε υπέρ της απομάκρυνσης των διοδίων στα όρια της περιφέρειας Αττικής και της ριζικής αναθεώρησης ή κατάργησης των συμβάσεων παραχώρησης στους εργολάβους.
 Παράλληλα, με αυτό το ψήφισμα ζητά να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά των αιρετών και όσων διώκονται από το αστικό και ποινικό δίκαιο για συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στα διόδια, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί Παναττική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου